Despre programul Work and Travel USA

Work and Travel USA  este un program de schimb cultural initiat de Departamentul de Stat SUA, care ofera posibilitatea studentilor straini de a munci si calatori pe perioada vacantei de vara pe teritoriul SUA aviind o vara Americana fiind student.

Prin programul Work & Travel SUA vei experimenta stilul de viata american din interior avand aceleasi drepturi si indatoriri ca si un american obisnuit, pentru o durata de 4 luni. Acest program se bazeaza pe viza J1, care iti da dreptul legal sa muncesti in SUA pana la 4 luni, urmat de o perioada de pana la 30 de zile pentru a calatori prin America cu banii pe care i-ai cistigat.

Studentii de la ABC International cistiga de la 9000$ pina la 16000$ (documental este demonstrat). Acum stii ce companie de Work and Travel trebuie sa alegi.

Daca esti student, este modalitatea perfecta de a cunoaste din interior superputerea numar unu a lumii, de a intra in contact cu o mentalitate cu totul diferita de cea europeana. Profita de statutul de student pentru a te imbarca in experienta vietii prin summer work and travel, deoarece toate celelalte variante de a munci si vizita America au costuri mai mari!

Vei avea posibilitatea de a-ti perfectiona nivelul englezei vorbite si scrise, in timp ce lucrezi intr-un mediu multi cultural, avand un job sigur, atractiv si bine platit. Vei intemeia prietenii cu oameni din toate colturile lumii, deoarece America este un urias mix cultural! Toate aceasta experienta va fi un punct de focus al CV-ului tau, aratandu-ti cum este sa te descurci pe cont propriu.

Asa ca nu mai astepta si incepe aventura vietii tale chiar acum aplicand la Programul Work And Travel in America cu compania ABCInternational.md !!!

ABC International Work and Travel USA - best way for student to start traveling and make a great American Summer.

Conditii de Participare la programul Work and Trevel

  Pentru a participa in programul Summer Work & Travel trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
 • varsta intre 18 – 26 ani
 • posedarea unui pasaport valabil cel putin 8 luni dupa data de intoarcere in tara de origine
 • cunoasterea limbii engleze la nivel mediu
 • student la zi la o facultate acreditata de Guvernul RM
 • disponibilitatea de a lucra 40 de ore pe saptamana
 • dorinta de a face noi prieteni si a calatori peste ocean.
 • La acest program pot aplica studentii de la licenta, la master si doctorat, precum si cei care au mai fost in Statele Unite prin acest program in anii anteriori, indiferent de organizatia folosita in anii precedenti.

Procedura de Aplicare la programul Work and Travel

Primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa te inscrii in program, pentru aceasta te prezinti la noi la birou impreuna cu urmatoarele acte:

 • Buletinul de identitate
 • Pasaport strain
 • Carnetul de student (cu inscrierea in anul curent de studiu)
 • Adeverinta de student (de la decanat)

La aceasta etapa are loc semnarea contractului de mediere, precum si completarea dosarului de aplicare cu celelalte documente necesare. Noi avem grija sa intocmim un CV pentru tine pentru ca tu sa alegi una din ofertele de munca disponibile.

In urma semnarii contractului cu agentia noastra, noi iti oferim posibilitatea de a alege una din variantele posibile de a-ti petrece vara. Odata ce ai hotarit care va fi job-ul tau, noi vom transmite CV-ul tau angajatorului pe care l-ai ales, dupa care te vom anunta despre petrecerea interviului cu angajatorul.

Ca urmare a interviului, angajatorul ne va trimite contractul de munca care este unul din documentele obligatorii conform regulamentului aprobat de Departamentul de stat al SUA.

 • Semnarea contractului de munca cu angajatorul SUA
 • Pregatirea si trecerea interviului la Ambasada SUA
 • Calatorie placuta...

Documente necesare pentru trecerea interviului

 • pasaport – valabil pentru cel putin 8 luni dupa data de intoarcere din Statele Unite
 • matricola – cu notele pe toate semestrele incheiate, inclusiv sesiunea de iarna
 • adeverinta de student eliberata pentru Ambasada SUA de la decanat
 • carnetul de student (vizat pe anul curent de studiu)
 • DS 160
 • DS 2019
 • dovada platii taxei consulare a Ambasadei SUA in Chisinau
 • taxa SEVIS ( I-901)
 • RETURNAREA IN TARA DE ORIGINE ESTE OBLIGATORIE!

Despre contractele de munca in SUA

Job-urile pe care le poti avea in SUA prin programul American Summer Work & Travel USA - se gasesc in zone foarte atractive din punct de vedere turistic, zone care atrag un numar foarte mare de turisti si vizitatori pe timpul verii, iar tu ai sansa sa lucrezi si sa traiesti pentru cateva luni in unele din cele mai frumoase zone din America, zone pentru care altii dau o gramada de bani sa le vada, iar tu nu numai ca vei locui acolo pentru cateva luni, dar te vei intoarce si cu bani, si cu niste amintiri de neuitat! Job-urile oferite sint sezoniere si nu necesita calificari speciale sau experienta in domeniu. Angajatorul iti va oferi un training care te va ajuta sa faci fata si sa intelegi care iti sunt indatoririle. Tot ce ai nevoie este determinare, ambitie si motivatie.

ATENTIE: Doar la АВС International ai intilnire in aeroport in SUA, transfer de la aeroport la cazare si oferte de calatorie la super pret — doar pentru studentii ABC.

Durata si conditiile de munca

Majoritatea angajatorilor americani au nevoie de personal incepand cu luna iunie si terminand cu inceputul lunii octombrie. Este important de stiut faptul ca studentii care lucreaza in SUA in baza vizei J-1 au aceleasi drepturi si responsabilitati in munca ca si cetatenii americani.

Salariu, over-time si second job...

Salariul pe care il vei primi va fi cel putin egal cu salariul minim pentru statul in care vei lucra. Acesta difera de la stat la stat, insa salariul minim federal este $7.25 pe ora si e in vigoare din 24 Iulie 2009. Majoritatea job-urilor care nu presupun bacsis (tips) sunt platite cu aproximativ $8-10 /ora. Cele care presupun bacsis sunt platite incepand de la $2.13/ora, daca salariul minim pe ora plus bacsisul tips e cel putin egal sau mai mare decat salariul minim federal. Daca nu, angajatorul e obligat sa suporte diferenta.

De obicei, saptamana de lucru are 40 de ore. Totusi, se intampla destul de des ca si angajatorii sa propuna lucrul in afara orelor de munca ( ore suplimentare), care sunt platite cu 150% din salariul de baza. Nu poti parasi sau schimba locul de munca fara acordul angajatorului si informarea sponsorului din SUA, altfel risti sa ti se retraga dreptul de munca. Insa ai dreptul la un second job, sau third job, atata timp cat nu afecteaza responsabilitatile de la primul loc de munca, cel cu care ai plecat in SUA. Cat vei castiga depinde in intregime de capacitatea ta de munca, de disponibilitatea la efort si de ceea ce iti doresti de la program.

ABC International iti v-a oferi tot suportul si ajutorul pentru ca serviciile noastre sa fie cele mai bune. Summer Work and Travel USA - cu ABCInternational.md !

Cazarea si plata in SUA

Cazarea poate fi oferita de catre angajator-Gratuit, sau sa fie oprit din salariu, sau la intelegere. Preturile variaza in dependenta de locatia unde Va aflati. Cheltuieli aproximative sunt $300 - $400 dolari SUA pentru o luna.

Locuri de munca in SUA

Poti lucra ca si waiter/waitress, kitchen utility worker, guest room attendant, cafe worker, cashier, resort worker, host/hostess, bartender, wait-staff, kitchen help, cashier in fast-fooduri sau in magazine de suveniruri, housekeeper in statiuni turistice, parcuri de distractie sau parcuri nationale. www.workandtravelusa.md

Returnarea taxelor din SUA - GRATUIT.

Daca ai lucrat in SUA cu un program Work and Travel, noi iti oferim cea mai simpla si sigura modalitate de a-ti returna taxele din SUA.

Oricine lucreaza in SUA plateste pana la patru tipuri de taxe care ii sunt deduse din castiguri: Taxe Federale, Taxe Statale, Federal Insurance Contributions Act (Taxe FICA), si Taxe Locale.

Autoritatile fiscale americane sunt foarte stricte si este necesar sa depui aceasta cerere de rambursare a taxelor pentru a evita eventuale probleme la primirea unei viitoare vize pentru SUA. Conform Autoritatilor Fiscale Americane, aproximativ 80% din platitorii de taxe primesc o returnare cand depun cererea de rambursare a taxelor. Clientii nostri primesc returnari in valoare medie de $1000, fara ca sa achite careva taxe in plus.

Daca ai intrebari legate de returnarea taxelor, reprezentantii de la oficiul nostru iti stau la dispozitie si te vor ajuta.

Cu ajutorul ABC Work and Travel USA in Moldova - o sa puteti returna taxele GRATUIT.

Viza J-1, Forma DS 2019 si SEVIS

Viza J-1 de la ABC, este o viza de non emigrare temporara emisa de catre Guvernul SUA prin intermediul Companiilor Sponsor desemnate de Departamentul de Stat sa mijloceasca schimbul cultural si educational intre studentii din intreaga lume si companiile sau partenerii americani. Are o perioada de 4 luni si jumatate din care 3 luni si jumatate cu drept de munca si o luna fara drept de munca, in care studentul poate calatori si vedea intreaga America. Viza J-1 nu este extensibila, orice depasire a limitelor specificate in viza din pasaport avand urmari asupra posibilitatii obtinerii unei noi vize.

Formularul DS 2019 este emis de catre Sponsorul programului si este documentul pe baza caruia se emite viza J-1.In formularul DS 2019 se mentioneaza datele de incepere si terminare a contractului de munca, precum si informatii privind Sponsorul programului, tipul programului de schimb cultural, informatii legate de candidat si conditiile de functionare ale programului. Se obtine de la sponsorul Work and Travel dupa ce toate actele necesare procesului de aplicare au fost depuse, iar costul programului a fost platit in totalitate.

Odata primit, trebuie datat, semnat si atasat dosarului de ambasada. Dupa obtinerea vizei, il vei primi inpoi de la ofiterul cu care ai sustinut interviul. Nu uita sa-l ai cu tine in momentul ajungerii in SUA, deoarece trebuie prezentat ofiterului de la Imigrari din aeroport.

SEVIS (Student Exchange Visitor Information System) este o baza de date creata de BICE (Bureau of Immigration and Customs Enforcement fost INS). Pretul - 35$ si se achita de catre student. Taxa SEVIS este nereturnabila.

Asigurarea Medicala

Sistemul de sanatate din SUA este foarte diferit de cel de la noi. Orice serviciu se plateste, iar daca nu ar fi asigurarile medicale, costurile celor mai simple probleme medicale ar fi uriase. De aceea, Departamentul de Stat american obliga toti studentii participanti in programele de schimb cultural sa aiba o asigurare medicala valabila in SUA. Asigurarea Medicala este achitata de catre student.

Prin urmare, ABC International Work and Travel iti ofera in cooperare cu partenerii americani o asigurare medicala care este printre cele mai bune in domeniul work & travel. Planul medical oferit de noi acopera tratamentele cu sau fara spitalizare, tratamentele stomatologice, intoarcerea mai devreme acasa din cauze medicale sau a unui deces in familie, precum si alte probleme care s-ar putea ivi de-a lungul desfasurarii programului.

Bilet Avia

Bilet Avia - Un pas foarte important in intreg procesul de participare la programul Work & Travel , care vine odata cu obtinerea vizei este procurarea biletelor de avion pentru destinatia verii tale.

Optiunile pe care ti le ofera compania noastra este faptul ca nu esti obligat sa cumperi biletul de avion de la noi. Esti liber sa decizi si mai ales sa achiti cel mai convenabil pret. De aceea nicaieri in contractul pe care il inchei cu agentia noastra nu vei gasi o clauza care sa stipuleze acest lucru. Pret real pentru un bilet avia din Chisinau, tur-retur este de la 550$ pina la 850$.

Pretul biletelor variaza an de an totusi principalii factori care determina costul acestuia sunt destinatia pe care ai ales-o si originea de unde zbori, lucruri pe care o sa ti le explice reprezentatii din oficiul nostru.